18 december 2021


De "ESTSS Future International Leadership Group“ van de European Society for Traumatic Stress Studies (ESTSS) zoekt nieuwe leden. De leden van deze groep zijn toegewijde jonge professionals op het gebied van psychotraumatologie in Europa. Het doel is om een netwerk van jonge professionals met interesse in psychotrauma te vormen en hen in staat stellen hun leiderschapskwaliteiten en internationale ervaringen op te doen.

De leden van de groep werken samen met ervaren collega's in ESTSS commissies voor een reeks strategische activiteiten. De geschatte tijd voor deze activiteiten is ongeveer 10 uur per maand. Voorbeelden zijn de verdere ontwikkeling van het ESTSS European Curriculum, de ESTSS Summer schools, het ontwikkelen van materiaal over verschillende onderwerpen in de psychotraumatologie voor publiek en beleidsmakers en betrokkenheid bij de interne en externe ESTSS-communicatie. De ESTSS Future International Leadership Group zal steun krijgen van de voorzitters en andere leden van de respectievelijke commissies en het ESTSS-bestuur. Ze zullen aangemoedigd worden om hun eigen visies en ideeën om hun netwerk en een groter netwerk van jonge talenten in psychotraumatologie. Daartoe zullen zij regelmatig online bijeenkomsten bijwonen en elkaar persoonlijk ontmoeten op de tweejaarlijkse ESTSS-conferenties.

Stuur je sollicitatie vóór 15 januari 2022 per e-mail naar ESTSS-uitvoerend secretaris Zoran Sukovic op secretariaat@estss.org.

Lees meer op de website van de ESTSS.Meer in deze nieuwsbrief

Alle nieuwsbrieven
18 december 2021

Boekentips december 2021

Binnen de NtVP lezen we veel boeken. Deze keer hebben we drie interessante boeken uitgekozen en er een korte recensie over geschreven: The End of Trauma van George Bonanno, De Stenen Getuigen van Hikaru Okuizumi, Oskar van Evelien Speel en Christiaan Helmig en Schaduwoorlog Uruzgan van Olof van Joolen &  Silvan Schoonhoven.


Lees meer
18 december 2021

CONNECT


De COVID-19 pandemie heeft ons leven veranderd. Veel dingen vinden nog steeds thuis plaats, waardoor we zwaarder belast worden en er zijn veel regels over hygiëne en hoe we ons moeten gedragen. Ingrijpende veranderingen vragen om nieuwe wetenschappelijke kennis. Daarom is het belangrijk om nieuw onderzoek uit te voeren.
Lees meer