1 juni 2024

Werkt u in uw praktijk met trauma en heeft u een vraag over casuïstiek (indicatiestelling, diagnostiek, behandeling) of over de huidige wetenschappelijke stand van zaken op traumagebied? Stuur uw vraag op naar communicatie@ntvp.nl voor de Supervisierubriek!

Wij zorgen ervoor dat uw vraag wordt beantwoord door experts uit ons brede netwerk. Het is een unieke kans om een expert view te krijgen op een brandende (klinische of wetenschappelijke) vraag. De Supervisierubriek heeft een vaste plek in Impact Magazine, tijdschrift over de psychosociale gevolgen van ingrijpende gebeurtenissen, en op NtVP.nl.

Uw vraag mag in de gehele breedte van het traumaveld liggen. Daarbij kunt u denken aan vragen vanuit de militaire GGZ, over traumatische rouw, over watchful waiting versus vroeg evidence-based behandelen, comorbiditeit, persoonlijkheidsproblematiek, behandelen van PTSS bij verstandelijke problemen. Van alles is mogelijk (incl. vooroverleg over de vraagstelling, indien gewenst).

Stuur uw vraag naar communicatie@ntvp.nl.

Voorgaande supervisievragen met antwoorden kunt u hier vinden.

Supervisierubriek Impact Magazine

Meer in deze nieuwsbrief

Alle nieuwsbrieven
1 juni 2024

Woord van de voorzitter

Waarom? Omdat het diagnosticeren en behandelen van psychotrauma specifieke expertise vereist. Jezelf kunnen onderscheiden als psychotraumatherapeut NtVP betekent dat je aantoonbare kennis en vaardigheden hebt om psychische problematiek bij mensen die traumatische gebeurtenissen hebben meegemaakt, te herkennen, vast te stellen en te behandelen.
Lees meer
1 juni 2024

Boekentips juni 2024

Binnen de NtVP lezen we veel boeken. Deze keer hebben we zes interessante boeken uitgekozen en er een korte recensie over geschreven: 'Vergeten verbinding, 'Geen vaarwel vandaag', '#Metoo in de zorgrelatie', 'Ik vraag dit voor een vriend(in)', 'De vergeten vrouwen' en 'Rouw bij kinderen en jongeren'. 
Lees meer
1 juni 2024

Psychotraumatherapeut in de forensische sector, politie polikliniek en reguliere psychiatrie: Het verhaal van… Karin Tesink-Jonker

Diagnostiek en behandeling van psychotrauma vraagt om specifieke expertise. Om die deskundigheid te garanderen, biedt de NtVP de certificering tot psychotraumatherapeut. Wie zijn de professionals die deze certificering hebben? In deze rubriek komen zij aan het woord, geven hun blik op hun werkveld en hun visie op de certificering. Voor deze nieuwsbrief spraken wij met Karin Tesink-Jonker.
Lees meer
1 juni 2024

Tussen Herinnering en Hallucinatie - Interview met Berber van der Vleugel over het Samenspel van Trauma en Psychose

Berber van der Vleugel is klinisch psycholoog en werkt bij een hoogspecialistische GGZ-instelling voor mensen met ernstige persoonlijkheidsproblematiek. Ze heeft ruim 20 jaar cognitief gedragstherapeutische behandelervaring voor bijzondere belevingen zoals achterdocht of het horen van stemmen. In dit interview spreekt zij over het samenspel van trauma en psychose
Lees meer
1 juni 2024

Lees-, kijk- en luistertips voor de zomervakantie

We wensen onze leden een fijne zomervakantie! We hebben weer een lijst met lees-, kijk- en luistertips voor de zomervakantie samengesteld waar we interessante boeken, films, series, documentaires en podcasts aanraden die met psychotrauma te maken hebben.
Lees meer
1 juni 2024

Vacatures

Er zijn momenteel drie vacatures open bij de NtVP! We zijn op zoek naar een Ambtelijk Secretaris Certificeringen, een Ambtelijk Secretaris Accreditatie en naar nieuwe leden voor de Certificeringscommissie.  
Lees meer
1 juni 2024

In Memoriam: Miranda Meijer

Met diepe verslagenheid hebben wij kennis genomen van het onverwachte verlies van ons oud-bestuurslid en huidig NtVP-lid, Miranda Meijer. 
Lees meer
1 juni 2024

NtVP bestuursleden in het nieuws

Dat de (voormalig) bestuursleden van de NtVP ware multitaskers zijn, is bij velen wellicht bekend. In deze rubriek staan we graag stil bij een aantal bijzondere mijlpalen die zij de afgelopen maanden hebben behaald.
Lees meer
1 juni 2024

Nieuws uit de Special Interest Groups

De NtVP faciliteert werkgroepen (Special Interest Groups) die tot doel hebben uw professionele ontwikkeling te bevorderen. De SIGs bestaan uit 8 tot 15 deelnemers hebben ieder een specifiek thema en komen circa twee keer per jaar bij elkaar. Vanuit de SIG’s worden recente wetenschappelijke ontwikkelingen uitgelicht in deze nieuwsbriefrubriek. 
Lees meer