1 december 2022
Het deskundigheidsgebied van de Psychotraumatherapeut NtVP omvat algemene kennis over psychotrauma, het verrichten van psychodiagnostisch onderzoek, het beoordelen van de resultaten daarvan en het toepassen van psychologische behandelmethoden ten aanzien van een persoon met het oog op diens gezondheidstoestand na het meemaken van één of meerdere traumatische gebeurtenissen. Daarnaast heeft de Psychotraumatherapeut recente werkervaring in het behandelen van cliënten met psychotrauma en daaraan gerelateerde stoornissen en voldoet aan de vooropleidingseisen met een BIG-registratie als gezondheidspsycholoog, psychotherapeut, klinisch psycholoog of psychiater.De certificeringscommissie heeft in de afgelopen maanden weer een paar gekwalificeerde behandelaren mogen certificeren. Een hartelijk welkom voor de nieuwe Psychotraumatherapeuten! Meer informatie is te vinden in het online register op de website van de NtVP.Naam

Mw. Y.E. Boerema

Dhr. G.H. de Kort

Mw. H. Hage-Kok

Mw. M.E. Sonneveldt

Functie

GZ-Psycholoog

GZ-Psycholoog

GZ-Psycholoog

GZ-Psycholoog en Klinisch Psycholoog

Plaats

Heerhugowaard

Rotterdam

Amsterdam

Veenendaal

Instelling/Praktijk

GGZ NHN

De Forensische Zorgspecialisten

Praktijk Hermanja Hage-Kok / AR

AltrechtDaarnaast zijn de volgende behandelaren opnieuw gecertificeerd, waarmee hun registratie als Psychotraumatherapeut wordt verlengd:Naam

Dhr. S. Berendsen

Dhr. A. Hasan

Mw. A. van Dijke

Mw. N.J. Tijdgat

Mw. D.E.J.M. Dragt-Smeets

Mw. M. Spuij

Functie

Klinisch Psycholoog, Psychotherapeut

Psychiater

Klinisch Psycholoog, Psychotherapeut

GZ-Psycholoog, Psychotherapeut

GZ-Psycholoog

Klinisch Psycholoog, Psychotherapeut

Plaats

Bilthoven

Berschenhoek

's Gravenhage

Leiden

Enschede

Driebergen

Instelling/Praktijk

PSYTREC

CoTeam

Parnassia Groep/ PsyQ

Rivierduinen

Mediant

TOPP-ZorgOverweegt u zelf om de registratie als Psychotraumatherapeut aan te vragen? Of wilt u meer weten over het competentieprofiel en de modules? Voor meer informatie over het certificeringstraject kunt u contact opnemen via certificering@ntvp.nl

Meer in deze nieuwsbrief

Alle nieuwsbrieven
12 december 2022

Algemene Ledenvergadering 2023 & Lezingen "Dissociatie: Na de zorgstandaard"

Benieuwd naar de resultaten van de NtVP over 2022 en de plannen voor 2023? Woon de hybride algemene ledenvergadering (ALV) bij op woensdag 25 januari 2023 waar we de ontwikkelingen en de actieplannen doornemen. Tevens zal de bestuurswissel plaatsvinden. Aansluitend aan de ALV zal er een online lezing worden aangeboden over dissociatie: “Dissociatie: na de zorgstandaard”.
Lees meer
8 december 2022

Terugblik NtVP Congres


Psychotrauma raakt meer dan dat ene moment, dat ene gevoel, die ene persoon.


Op vrijdag 30 september 2022 vond het NtVP Jaarcongres plaats met als thema “Psychotrauma door systemen heen”.
Lees meer
6 december 2022

Doe- lees- kijk- en luistertips voor de kerstvakantie

We wensen onze leden fijne feestdagen en een ontspannen kerstvakantie! We hebben weer een lijst met doe-, lees-, kijk- en luistertips voor de kerstvakantie samengesteld waar we interessante uitjes, boeken, films, series, documentaires en podcasts aanraden die met psychotrauma te maken hebben.

Doen
Museum van de Geest
Lees meer
5 december 2022

Boekentips december 2022

Binnen de NtVP lezen we veel boeken. Deze keer hebben we weer twee interessante boeken uitgekozen en er een korte recensie over geschreven:


Traumasensitieve mindfulness 


David A. Treleaven 

Lees meer
4 december 2022

SIG in beeld: Trauma in het forensisch veld

De NtVP faciliteert werkgroepen, de zogenaamde 'Special Interest Groups' (SIGs), die tot doel hebben uw professionele ontwikkeling te bevorderen. De ambitie van de verschillende SIG’s is om zorgprofessionals en experts die werkzaam zijn op een specifiek domein binnen het psychotrauma veld te verbinden.
Lees meer
2 december 2022

NtVP bestuursleden in het nieuwsDat de (voormalig) bestuursleden van de NtVP ware multitaskers zijn, is bij velen wellicht bekend. In deze rubriek staan we graag stil bij een aantal bijzondere mijlpalen die zij de afgelopen maanden hebben behaald en verschillende interessante optredens in de media.

ESTSS
Lees meer