30 maart 2018
De NtVP ziet het als het een belangrijke taak om actuele kennisbronnen toegankelijk te maken voor onze leden. Om dit te kunnen bewerkstelligen wordt er momenteel gewerkt aan een verdere invulling van het kennismanagement. Vanwege de vele werkzaamheden die uit dit plan voortvloeien is Kimberly Stam per 1 maart jl. gestart met het invullen van deze taak. Zij werkt sinds 2016 voor de NtVP en is al betrokken bij de portefeuilles certificering en communicatie.

Naast het toegankelijk maken van actuele informatie op onze website en social media, willen wij periodiek informatie doorsturen naar onze leden. Hierbij kan gedacht worden aan speciale themanummers waarin recente ontwikkelingen door middel van een nieuwsbrief gedeeld worden.Verder zijn er drie speerpunten die het kennismanagement dit jaar wil doorvoeren.

  1. Voor alle vragen over (de gevolgen van) psychotrauma kan men bij de NtVP terecht. Wij leiden vragen van leden door naar experts op het desbetreffende gebied.

  2. De NtVP maakt kennisbronnen op het gebied van Psychotrauma toegankelijk via contacten met de traumacentra in Nederland en Belgie. Daarnaast worden de banden versterkt met de Europese en internationale organisaties zoals de ESTSS en ISTSS.

  3. De NtVP vervult een brugfunctie tussen de ”wetenschappelijke wereld” en de “praktijk” door actief contact met universiteiten in Nederland en Belgie te onderhouden. De uitkomsten (onderzoeksrapporten, artikelen, overzicht van lopend onderzoek) worden verzameld op onze website.


De NtVP hoopt door middel van deze activiteiten de recente kennis en ontwikkelingen op het gebied van (de gevolgen van) psychotrauma op eenvoudige en centrale wijze toegankelijk te maken voor onze leden.
Mocht u als NtVP lid willen aangeven wat voor u belangrijk is, of mocht u een goed idee hebben, dan bent u van harte welkom om dit met ons te delen. U kunt contact met ons opnemen via info@ntvp.nl.

Meer in deze nieuwsbrief

Alle nieuwsbrieven
30 maart 2018

Pre Congres NtVP 2018

We hebben een primeur dit jaar: het NtVP congres zal voor het eerst een pre-conference dag organiseren waarbij u uw kennis en kunde nog verder kunt verdiepen door een halfdaagse workshop te volgen verzorgd door experts uit het veld!
Lees meer