30 maart 2018
Intervention, Journal of Mental Health and Psychosocial Support in Conflict Affected Areas is Open Access geworden. Dit betekent dat u alle artikelen gratis kunt lezen! De eerste nieuwe artikelen zijn in deze week gepubliceerd in de maart 2018 editie.


Vrij Toegankelijk


Intervention is een uitgave van War Trauma Foundation en heeft altijd de ambitie gehad om haar artikelen vrij toegankelijk te maken. Het past in haar missie om kennis over psychologische zorg en ondersteuning met zoveel mogelijk mensen te delen, vooral in armere landen. Het Journal Intervention wordt sinds januari 2018 gepubliceerd via het Open Access platform van MedKnow.

Medknow is een dochterbedrijf van Wolters Kluwer, de uitgever van Intervention tot eind 2017. Oude nummers vanaf de allereerste editie in 2003 zijn beschikbaar op www.interventionjournal.com, nieuwe nummers zijn alleen beschikbaar op www.interventionjournal.org.

Intervention


Intervention Journal publiceert peer-reviewed artikelen die relevant zijn voor professionals in conflictgebieden, en voor mensen die werken met bijvoorbeeld vluchtelingen en in gewapende conflicten overal ter wereld. Het tijdschrift verwelkomt ook artikelen over geestelijke gezondheid en psychosociale ondersteuning in gebieden met beperkte middelen voor aanhoudende tegenspoed die niet direct verband houden met oorlog of geweld, maar ook met artikelen die zich in complexe humanitaire noodsituaties bevinden. De missie van Intervention is om bestaande kennis over geestelijke gezondheid en psychosociale ondersteuning in conflictgebieden toegankelijk te maken voor alle geïnteresseerde partijen.

Intervention is een journal gericht voor de volgende doelgroepen:

  • Mensen die werkzaam zijn op het gebied van geestelijke gezondheid en psychosociale ondersteuning, waaronder veldwerkers, vrijwilligers en professionals zoals psychosociale hulpverleners, gemeenschapswerkers, maatschappelijk werkers, psychiaters, klinisch psychologen, psychotherapeuten, psychiatrisch verpleegkundigen, ergotherapeuten en kunsttherapeuten.

  • Medewerkers van lokale of internationale non-governmental organisaties (NGOs) die projecten op het gebied van geestelijke gezondheid en psychosociale ondersteuning uitvoeren.

  • Internationale experts en studenten op het gebied van geestelijke gezondheid en psychosociale ondersteuning binnen academische organisaties.

  • Beleidsmakers op relevante gebieden binnen humanitaire hulporganisaties.


Intervention publiceert artikelen op basis van empirisch onderzoek, praktische ervaring en literatuuroverzichten. Daarnaast verwelkomt het tijdschrift beschrijvingen en evaluaties van lopende projecten op het gebied van geestelijke gezondheid van gemeenschappen en psychosociaal werk, inclusief trainingsaanpak voor lokale professionals en leden van de gemeenschap. Beschrijvingen van casestudy's die illustratief zijn voor een meer algemeen probleem en beoordelingen van relevante boeken zijn ook welkom, evenals persoonlijke reflecties op betrokkenheid bij geestelijke gezondheid en psychosociale ondersteuning.

Themanummer Afghanistan


Voor het thema nummer over Psychologische Zorg en Ondersteuning in Afghanistan worden artikelen gezocht die relevant zijn voor geestelijke gezondheidszorg in de regio. Over Afghanistan is weinig materiaal beschikbaar dat gaat over de gebeurtenissen en problematiek in de regio. Het themanummer wordt gepubliceerd in herfst 2018 en de artikelen moeten voor 30 april ingediend zijn. Meer informatie over deze speciale editie is te vinden in: Intervention call for papers_MHPSS in Afghanistan_extended deadline.

Steun Intervention


Om gelijke kansen te bevorderen bij het indienen van een artikel hanteert Intervention geen inschrijfkosten om te mogen publiceren. Zo blijft het mogelijk om voor mensen werkzaam in lage-en middeninkomenslanden om hun kennis en ervaring effectief te delen. Intervention is lange tijd financieel ondersteund door een grote donor. Sinds begin dit jaar wordt Intervention ondersteund door een consortium van organisaties uit het veld van psychosociale zorg en ondersteuning. Nieuwe auteurs en onderzoekers uit lage en middeninkomenslanden kunnen ondersteund worden in hun ambitie door een donatie te doen aan War Trauma Foundation via het crowdfunding initiatief.

Meer in deze nieuwsbrief

Alle nieuwsbrieven
30 maart 2018

Pre Congres NtVP 2018

We hebben een primeur dit jaar: het NtVP congres zal voor het eerst een pre-conference dag organiseren waarbij u uw kennis en kunde nog verder kunt verdiepen door een halfdaagse workshop te volgen verzorgd door experts uit het veld!
Lees meer