19 december 2023

Woord van de voorzitter

Zondagmiddag vijf voor drie. Het is bijna tijd voor de voorstelling. Bezoekers hopen zich op in de lobby, wachtend tot de deuren opengaan. De anticipatie loopt op, mensen willen graag naar binnen. De wachtenden praten onderling. Alleen de gedempte toon maakt duidelijk dat dit geen doorsnee theaterproductie is.
Lees meer
19 december 2023

"De combinatie van klinische praktijk en onderzoek werkt voor mij echt als een kruisbestuiving!" - Interview met Evi-Anne van Dis

Evi-Anne van Dis behaalde in oktober 2021 haar doctoraat met haar onderzoek over aangeleerde angst en verbetering van bijbehorende behandelingen. Momenteel volgt zij de opleiding tot GZ-psycholoog bij het Amsterdam UMC en is zij daar tevens werkzaam als postdoctoraal onderzoeker. In dit interview vertelt zij meer over haar promotieonderzoek.
Lees meer
19 december 2023

Nieuwe NtVP website!

Vol trots presenteren wij de splinternieuwe NTVP-website die nu live is en klaar staat om ontdekt te worden!  
Lees meer
19 december 2023

Lees- kijk- en luistertips voor de kerstvakantie

We wensen onze leden fijne feestdagen en een ontspannen kerstvakantie! We hebben weer een lijst met lees-, kijk- en luistertips voor de kerstvakantie samengesteld waar we interessante boeken, films, series, documentaires en podcasts aanraden die met psychotrauma te maken hebben.
Lees meer
19 december 2023

Boekentips december 2023

Binnen de NtVP lezen we veel boeken. Deze keer hebben we weer drie interessante boeken uitgekozen en er een korte recensie over geschreven: "Dat beloof ik", "Chai" en "Rouwhulp".
Lees meer
19 december 2023

Terugblik op het symposium 'Wie Knipt de Kapper?'

“Erkenning, saamhorigheid, nieuwe inzichten en een verwendag”, “Leren van anderen en ervaringen delen”, “Ik had altijd het idee dat ik alleen was, het was een warm en deskundig bad”, aldus enkele van de deelnemers aan het symposium “Wie knipt de kapper”, op 2 november jl. in Harderwijk. 
Lees meer
19 december 2023

Nieuws uit de Special Interest Groups

De NtVP faciliteert werkgroepen (Special Interest Groups) die tot doel hebben uw professionele ontwikkeling te bevorderen. De SIGs bestaan uit 8 tot 15 deelnemers hebben ieder een specifiek thema en komen circa twee keer per jaar bij elkaar. Vanuit de SIG’s worden recente wetenschappelijke ontwikkelingen uitgelicht in deze nieuwsbriefrubriek. 
Lees meer