15 juli 2020


De NtVP presenteerde in mei en juni een geaccrediteerd drieluik aan webinars over passende nazorg voor psychotrauma- en rouwproblematiek in de COVID19-crisis. In de webinars werd ingegaan op de verschillende fasen binnen de crisis, het beloop van klachten en de zorgbehoeften van IC-coronapatiënten, hun naasten en de zorgprofessionals. De verslagen van deze drie webinars zijn nu terug te lezen via de onderstaande links:

27 mei: Medische psychologie: nazorg voor IC-patiënten, hun naasten en de zorgprofessionals van COVID19-afdelingen

3 juni: Rouw ten tijde van de COVID-19 crisis
10 juni: Morele stress en moreel trauma bij zorgpersoneel in de COVID19 crisis


Meer in deze nieuwsbrief

Alle nieuwsbrieven
15 juli 2020

SIG in beeld: Young Minds

De NtVP faciliteert werkgroepen, de zogenaamde 'Special Interest Groups' (SIGs), die tot doel hebben uw professionele ontwikkeling te bevorderen. De ambitie van de verschillende SIG’s is om zorgprofessionals en experts die werkzaam zijn op een specifiek domein binnen het psychotrauma veld te verbinden.
Lees meer
15 juli 2020

NtVP lezingencyclus: Save the dates!

In de Lezingencyclus organiseert de NtVP 3 lezingen per jaar. Op 2 september 2020 is de eerstvolgende lezing over het belang van gezonde onderzoekspraktijken voor gezonde behandelpraktijken (Ineke Wessel) en complex trauma vanuit een interpersoonlijk neurobiologisch perspectief (Renate Geuzinge). Deze lezing wordt online aangeboden van 19:30-21:00.
Lees meer
15 juli 2020

GelijkheidsverklaringSinds de dood van George Floyd, staan mensen overal ter wereld op tegen racisme en ongelijkheid. Ook in Nederland speelt racisme een rol in de samenleving en moet men actief samenwerken om ongelijkheid tegen te gaan. Om te onderschrijven dat wij als vereniging hierin ook een verantwoordelijkheid hebben, hebben wij een gelijkheidsverklaring opgenomen op onze website.
Lees meer