15 juli 2020
Het deskundigheidsgebied van de Psychotraumatherapeut NtVP omvat algemene kennis over psychotrauma, het verrichten van psychodiagnostisch onderzoek, het beoordelen van de resultaten daarvan en het toepassen van psychologische behandelmethoden ten aanzien van een persoon met het oog op diens gezondheidstoestand na het meemaken van één of meerdere traumatische gebeurtenissen. Daarnaast heeft de Psychotraumatherapeut recente werkervaring in het behandelen van cliënten met psychotrauma en daaraan gerelateerde stoornissen en voldoet aan de vooropleidingseisen met een BIG-registratie als gezondheidspsycholoog, psychotherapeut, klinisch psycholoog of psychiater.De certificeringscommissie heeft in de afgelopen maanden van 2020 weer een paar gekwalificeerde behandelaren mogen certificeren. Een hartelijk welkom voor de nieuwe Psychotraumatherapeuten! Meer informatie is te vinden in het online register op de website van de NtVP.Naam

Mw. K.A. Bartelink

Mw. F.R.A.J. van den Heuvel

Mw. M.C. Hoofwijk

Mw. R.L. Marissen

Instelling/Praktijk

GGZ Molendrift

Vincent van Gogh GGZ

ARQ Centrum '45

Regionaal centrum GGZ Noordwest (MGGZ)

Plaats

Groningen

Venray

Oegstgeest

Amsterdam

Functie

Orthopedagoog- generalist

GZ-psycholoog

GZ-psycholoog

Klinisch psycholoog, psychotherapeutOverweegt u zelf om de registratie als Psychotraumatherapeut aan te vragen? Of wilt u meer weten over het competentieprofiel en de modules? Voor meer informatie over het certificeringstraject kunt u contact opnemen via certificering@ntvp.nl

Meer in deze nieuwsbrief

Alle nieuwsbrieven
15 juli 2020

SIG in beeld: Young Minds

De NtVP faciliteert werkgroepen, de zogenaamde 'Special Interest Groups' (SIGs), die tot doel hebben uw professionele ontwikkeling te bevorderen. De ambitie van de verschillende SIG’s is om zorgprofessionals en experts die werkzaam zijn op een specifiek domein binnen het psychotrauma veld te verbinden.
Lees meer
15 juli 2020

NtVP lezingencyclus: Save the dates!

In de Lezingencyclus organiseert de NtVP 3 lezingen per jaar. Op 2 september 2020 is de eerstvolgende lezing over het belang van gezonde onderzoekspraktijken voor gezonde behandelpraktijken (Ineke Wessel) en complex trauma vanuit een interpersoonlijk neurobiologisch perspectief (Renate Geuzinge). Deze lezing wordt online aangeboden van 19:30-21:00.
Lees meer
15 juli 2020

GelijkheidsverklaringSinds de dood van George Floyd, staan mensen overal ter wereld op tegen racisme en ongelijkheid. Ook in Nederland speelt racisme een rol in de samenleving en moet men actief samenwerken om ongelijkheid tegen te gaan. Om te onderschrijven dat wij als vereniging hierin ook een verantwoordelijkheid hebben, hebben wij een gelijkheidsverklaring opgenomen op onze website.
Lees meer