12 oktober 2023

Woord van de voorzitter

 “The times they are a-changin’”. Zestig jaar geleden bezong Bob Dylan hiermee de maatschappelijke veranderingen van en door zijn generatie. “Als je tijd je lief is / begin dan beter met zwemmen / of zink als een steen”. Het nummer is sindsdien talloze malen gecoverd en in een nieuw jasje gestoken om weer de dilemma’s en veranderingen van nieuwe generaties aan te spreken. 
Lees meer
10 oktober 2023

Imaginaire Rescripting voor Patiënten met PTSS en Ernstig Ondergewicht? - Interview met Dr. Marieke ten Napel-Schutz

Dr. Marieke ten Napel-Schutz is klinisch psycholoog, psychotherapeut en wetenschappelijk onderzoeker en werkte tot voor kort bij het GGNet expertisecentrum voor eetstoornissen, Amarum. Greta Piwanski interviewde haar namens de NtVP over haar promotieonderzoek over experiëntiële behandeltechnieken en kwalitatief onderzoek naar ervaringen van patiënten en therapeuten.
Lees meer
9 oktober 2023

Aankondiging NtVP lezing ‘Trauma & gender'

Op woensdag 11 oktober 2023 (19.30-21.00 uur) organiseert de NtVP een online lezing over ”Trauma & gender”, waarvoor we twee interessante sprekers hebben uitgenodigd: Prof. Dr. Marrie Bekker en Paola Smit.
Lees meer
8 oktober 2023

Boekentips oktober 2023

Binnen de NtVP lezen we veel boeken. Deze keer hebben we weer drie interessante boeken uitgekozen en er een korte recensie over geschreven:  "Dansen op het dodenkoord", "Sporen- Veteranen na hun missie" en "Geloven in het wild".
Lees meer
7 oktober 2023

Save the date: NtVP Jaarcongres 2024

Met veel plezier kondigen wij aan dat op donderdag 29 februari 2024 het NtVP Jaarcongres plaatsvindt, met als thema "Trauma in een veranderende wereld: twee kanten van de medaille".
Lees meer
6 oktober 2023

Sfeerimpressie: De NtVP op het ARQ congres 2023

Afgelopen donderdag 28 en vrijdag 29 september vond het ARQ congres plaats ter viering van het 50-jarig bestaansjubileum. Het was een prachtig programma gevuld met diepgaande en spraakmakende presentaties. Ook de NtVP was aanwezig. Naast onze stand in de algemene ruimte, werden  de lang geanticipeerde resultaten van de CONNECT studie gepresenteerd. 
Lees meer
5 oktober 2023

Nieuws uit de Special Interest Groups

De NtVP faciliteert werkgroepen (Special Interest Groups) die tot doel hebben uw professionele ontwikkeling te bevorderen. De SIGs bestaan uit 8 tot 15 deelnemers hebben ieder een specifiek thema en komen circa twee keer per jaar bij elkaar. Vanuit de SIG’s worden recente wetenschappelijke ontwikkelingen uitgelicht in deze nieuwsbriefrubriek. 
Lees meer
3 oktober 2023

NtVP bestuursleden in het nieuws

Dat de (voormalig) bestuursleden van de NtVP ware multitaskers zijn, is bij velen wellicht bekend. In deze rubriek staan we graag stil bij bijzondere mijlpalen en interessante optredens in de media. Joanne Mouthaan en Maartje Schoorl wonnen de Casimirprijs en Janne Punski-Hoogervorst is verkozen als social media administrator van de ISTSS.
Lees meer