Aanvraag certificering psychotraumatherapeut NtVP
Je kunt de certificering als psychotraumatherapeut bij de NtVP aanvragen door het onderstaande formulier in te vullen en de benodigde documenten te uploaden. Indien je een eigen praktijk hebt, vragen we om een zelfevaluatieformulier om een beter beeld te krijgen van je werkwijze en de doelgroep waarmee je werkt. De certificeringscommissie, bestaande uit ervaren experts met diverse therapeutische achtergronden en werkervaring, beoordeelt je aanvraag op basis van de ingediende informatie en controleert of je voldoet aan de vereiste competenties volgens het competentieprofiel. Naast het toekennen of afwijzen van de registratie kan de commissie advies geven als je aanvraag op bepaalde punten niet aan de eisen voldoet. Als je het niet eens bent met de beoordeling van de commissie, heb je de mogelijkheid om bezwaar aan te tekenen en eventueel in beroep te gaan (zie reglement).

Duur registratie en hercertificering
De certificering als psychotraumatherapeut NtVP is geldig voor 5 jaar. Voordat deze periode afloopt, dien je een aanvraag tot herregistratie in te dienen. Herregistratie vereist dat je op de hoogte blijft van de recente ontwikkelingen op het gebied van theorie, diagnostiek en behandeling van psychotrauma. Bovendien dien je actief te blijven in het behandelen van cliĆ«nten met psychotrauma en gerelateerde stoornissen. 

Aanvraag registratie
Je kunt de aanvraag tot de certificering als psychotraumatherapeut indienen door het onderstaande aanvraagformulier in te vullen. Als je bepaalde informatie niet kunt invullen op het formulier, kun je deze gegevens aan het einde in het opmerkingenveld toevoegen. Ook is het mogelijk om bewijsstukken te uploaden. Mocht je aanvullende informatie willen delen of niet alle bewijsstukken kunnen uploaden, kun je deze aanvullende informatie per mail sturen naar certificering@ntvp.nl.  

Profiel psychotraumatherapeut
De certificeringscommissie beoordeelt je aanvraag op basis van specifieke bewijsstukken. We vragen je om de volgende documenten op te sturen:  

1.  Een casusbeschrijving volgens het volgende format

2.  Een werkgeversverklaring, volgens het volgende format, opgesteld door iemand die direct toezicht houdt op je werk. Deze verklaring biedt inzicht in je taken met betrekking tot diagnostiek, stabilisatie, en je betrokkenheid bij traumabehandeling. Praktijkhouders dienen een zelfevaluatie volgens het volgende format en een boekhouders- of accountantsverklaring te verstrekken. 

3.  Certificaten van deelname aan opleidingen en/of cursussen met betrekking tot de twee evidence-based behandelmethoden. Voor EMDR is het EMDR vervolgcertificaat of het EMDR practitioner-certificaat voldoende. Voor CGT dien je minimaal te voldoen aan de CGT-eisen van de GZ-opleiding, inclusief een TF-CGT opleiding (zoals BEPP, NET, etc.).

4.  Bewijs van werkervaring met de twee evidence-based behandelmethoden. Voor EMDR is dit het EMDR practitioner-certificaat 

5.  Certificaat van deelname aan een cursus, lezing of workshop over stabilisatie. 

6.  Andere relevante certificaten of getuigschriften van bijscholing en nascholing op het gebied van psychotraumatologie, zoals deelname aan congressen, betrokkenheid bij onderwijs of wetenschappelijk onderzoek. 

Heb je vragen?
Neem dan contact op met de afdeling certificering van de NtVP via certificering@ntvp.nl. Ook als je twijfelt of je in aanmerking komt voor een certificaat.

Aanvraagformulier

Correspondentieadres
Aanhef
Voorwaarden
Lidmaatschapsnummer
Indien u nog geen lid bent kunt u direct lid worden op onze site: Druk hier om lid te worden
Opleiding
Toepasselijke opleiding(en)
Bij welke beroepsvereniging bent u aangesloten
Werkzaamheden
Correspondentie
De NtVP laat correspondentie zoveel mogelijk per e-mail. Daarnaast sturen wij regelmatig oproepen, vacatures of andere wetenswaardigheden betreffende de NtVP rond. Wilt u goed op de hoogte gehouden worden vul dan duidelijk leesbaar uw emailadres in, liefst twee adressen, dan weten wij zeker berichten bij u goed aankomen

Relevante therapeutische opleidingen en ervaring

Algemene opleiding
Ik ben opgeleid tot:
Inleiding psychotrauma
Opleiding en ervaring diagnostiek en indicatiestelling
EMDR
Wat Wanneer Bewijs Bijgev. Eventuele toelichting
EMDR basiscursus
basiscursus bewijs
EMDR Level 2
EMDR Level 2 bewijs
Min 50 uur gesuperviseerde EMDR behandeling met cliënten met psychotrauma gerelateerde stoornissen
Min 50 uur gesuperviseerde bewijs
Verdere EMDR ervaring met  cliënten met psychotrauma gerelateerde stoornissen
Verdere ervaring bewijs
Cognitieve gedragstherapie
Wat Wanneer Bewijs Bijgev. Eventuele toelichting
Basiscursus gedragstherapie
Basiscursus gedragstherapie bewijs
CGT cursussen gericht op exposure
CGT cursussen bewijs
Min 50 uur gesuperviseerde CGT behandeling met cliënten met psychotrauma gerelateerde stoornissen 
Min 50 uur gesuperviseerde cgt bewijs
Verdere CGT ervaring met cliënten met psychotrauma gerelateerde stoornissen 
Verdere CGT ervaring bewijs
Overige relevante opleiding en ervaring
Gelieve bewijsstukken toe te voegen onderaan deze pagina (kopje upload bewijsstuken)
1. Heeft u een opleiding of cursus gevolgd in een of meerdere andere evidence based behandelingen van psychotrauma (bijv. BEPP, NET, Schrijftherapie)?
2. Heeft u voor in het kader van deze opleiding(en) ook (gesuperviseerde) behandelingen van psychotrauma gedaan?
3. Heeft u sinds deze opleiding(en) met deze behandelwijzen gewerkt?
4. Heeft u andere ervaring rondom de behandeling van psychotrauma, bent u bijvoorbeeld opleider of supervisor, onderzoeker?
5. Heeft u bij- en nascholing gevolgd omtrent het onderwerp stabilisatie?
6. Heeft u andere relevante ervaring rondom psychotrauma (publicaties, bezoek congressen ed.)?
Uploaden bewijsstukken
U kunt hier van bovenstaande bewijsstukken toevoegen.
Een onbeperkt aantal bestanden kan naar dit veld worden geupload.
64 MB limiet.
Toegestane types: txt, rtf, pdf, doc, docx, odt, ppt, pptx, odp, xls, xlsx, ods.
Extra opmerkingen
In behandeling name aanvraag
Na indiening van het Aanvraagformulier Certificering Psychotraumatherapeut krijgt u een emailbericht ter verificatie van uw emailadres. Na deze verificatie, na ontvangst van alle benodigde stukken en na betaling wordt uw aanvraag in behandeling genomen. U ontvangt hierover bericht.
Disclaimer

Wanneer u uw aanvraag verzend gaat u akkoord met de algemene voorwaarden. Daarnaast geeft u hierbij toestemming aan de NtVP voor het gebruik van uw gegevens voor ons openbaar register met Psychotraumatherapeuten.