30 augustus 2024

Als NtVP is ons doel om expertise te bevorderen bij het voorkomen, signaleren en behandelen van psychotrauma, om de geestelijke gezondheid te verbeteren en negatieve maatschappelijke gevolgen te verminderen. Wij zijn daarom ook vereerd om feedback te hebben mogen geven op de nieuwe richtlijn PTSS. Wij willen in het bijzonder de volgende leden bedanken voor hun ad-hoc en waardevolle feedback: Egle Jan Annema, Irma Hein, Miriam Lommen, Miek van Nieuwkuyk, en Sjacko Sobczak. 

Over de nieuwe richtlijn:
Eind 2021 is de ontwikkeling van de herziening en uitbreiding van de richtlijn PTSS gestart op initiatief van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP). De richtlijnontwikkeling werd gefinancierd uit de Stichting Kwaliteitsgelden Medisch Specialisten (SKMS). Het doel van de richtlijn is het ontwikkelen van een modulaire richtlijn PTSS. Dit betreft een vervolg op het onderdeel PTSS uit de richtlijn Angststoornissen uit 2009 en wordt nu een aparte richtlijn.

Op dit moment wordt alle feedback op de richtlijn verzameld en verwerkt. Na autorisatie wordt de definitieve richtlijn gepubliceerd op de Richtlijnendatabase (https://richtlijnendatabase.nl/). Wil jij ook mogelijkheid hebben om aan dergelijke initiatieven mee te werken? Word dan ook lid van onze vereniging! Kijk op https://ntvp.nl/word-lid