Op donderdag 29 februari 2024 vindt het Jaarcongres van de Nederlandstalige Vereniging voor Psychotrauma (NtVP) plaats met als thema "Trauma in een veranderende wereld: twee kanten van de medaille". De locatie is Antropia; een cultuur- en congrescentrum centraal gelegen te Driebergen-Zeist. 

Veranderingen in de wereld stellen ons vakgebied voor diverse uitdagingen doordat zij een (groot) deel van de bevolking blootstellen aan potentieel schokkende gebeurtenissen. Voorbeelden zijn de impact van klimaatverandering, toenemende vluchtelingenstromen en conflicten en sociale media die zorgen voor nieuwe risico's op blootstelling aan trauma. Anderzijds bieden bijvoorbeeld technologische ontwikkelingen ons nieuwe kansen om langdurige klachten na schokkende gebeurtenissen waar mogelijk te voorkomen en effectief te behandelen, brengen onderzoekstechnologieën als machine learning steeds nieuwe mogelijkheden en zien we maatschappelijke ontwikkelingen die de openheid en erkenning na trauma doen veranderen. 

Tijdens het NtVP Jaarcongres '24 staan deze uitdagingen en kansen in een veranderende wereld centraal. Het wordt een inspirerende dag voor professionals op het gebied van psychotrauma. Het programma omvat keynote sprekers, masterclasses, workshops en ruimte voor (jonge) professionals om hun werk te presenteren met daarnaast volop gelegenheid om elkaar te ontmoeten. Het wordt een dag waarop praktijk en wetenschap elkaar ontmoeten, zodat professionals elkaar kunnen helpen effectief te werken aan preventie en duurzaam herstel na trauma. 

Op www.ntvp-congres.nl vind je meer informatie, maar noteer de datum 29-02-2024 alvast in je agenda!

Hartelijke groet van het organisatiecomité

Jaarcongres NtVP 2024